10 september 2016
11:30

IFK Mariehamn P15

Referat: IK Fyris P01 - IFK Mariehamn P15

Säsongens sista hemmamatch spelades mot IFK Mariehamn. Ålänningarna var något försenade till Stenhagens IP efter sin långa resa och efter en kort uppvärmning så drog matchen igång. Dessutom tvingades vi korta ner matchen till 2x35 min för att de skulle hinna duscha och komma i tid till sin färja hem. Imponerande att de orkar med alla bortamatcher. Till råga på allt hade Mariehamn bara med 11 spelare!!!

Fyris började matchen mycket bra, rullade boll och styrde spelet. Därför kändes det rättvist att vi också tog ledningen. Vi fortsatte att spela bra men slarvade tyvärr i avsluten och kunde inte dra nytta av det fina spelet resultatmässigt. Mariehamn jobbade sig in i matchen och kunde relativt enkelt göra två mål pga att Fyris tappat sin aggressivitet och stod och tittade i stället för att agera.
Bolltittandet fortsatte i andra halvlek där Fyris ibland inte ens var 2:a på bollen. Efter en timeout och lite hårda ord från oss ledare med kanske 15 min kvar av matchen blev det äntligen lite ordning igen på spelet. Fyrisspelarna visade en härlig inställning i slutet och bollen skulle bara in i mål - de tänkte helt enkelt inte förlora den här matchen. Och med både skicklighet, kampvilja och en hel del tur lyckades Fyris vända matchen i de sista spännande minuterna av matchen.